top of page

Nog vragen?

Kan ik meer informatie krijgen of een reservatie vastleggen?

Uiteraard. Reageer alleszins al via het contactformulier of mail met de gewenste datum erin. Zo leggen we deze al voorlopig vast. Stel dan ook al je vragen die je nog zou hebben. Op basis van de info die je al weet sturen we een offerte door. Het is niet erg als het juiste aantal personen nog niet vaststaat.


Als je op basis van de offerte wil vastleggen, vragen we om een voorschot te storten. Dan houden we de gekozen datum definitief vrij. Ongeveer een week voor de activiteit is het goed als we nog even contact hebben voor het juiste aantal personen, suggesties voor de smaken, ...

Zijn er nog andere mogelijkheden dan de aangeboden formules?

Zeker en vast. Omdat we graag transparante prijzen willen communiceren, hebben we zelf al enkele formules uitgewerkt die ons interessant lijken. Daarnaast staan we zeker ook open voor jullie ideeën.


Zo willen we graag nog bijkomende dessertjes voorzien  bij het ijs of de wafels. Ook hapjes in combinatie met prosecco zouden we graag uitgebreider aanbieden. Momenteel zit dit nog niet in onze standaard formules, maar we maken hiervoor graag een offerte op maat.

Waar moeten we als organisator zelf voor zorgen?

De bedoeling is uiteraard dat jullie zelf zoveel mogelijk van de dag kunnen genieten. We komen tijdig om de nodige voorbereidingen te kunnen doen voor het afgesproken startuur. We hebben enkel een gewone huishoudelijke elektriciteitsaansluiting nodig van 230V en 16A (2 aparte circuits voor Brusselse wafels). We brengen zelf de nodige stroomkabels van 25 meter mee.


We beschikken ook over een zonnepaneel op de wagen. Het serveren van prosecco is daardoor perfect mogelijk op een locatie zonder stroomvoorziening. Denk maar aan een glaasje na een bruiloft aan het gemeentehuis of de kerk.


Afhankelijk van de gekozen formule gebruiken we ecologisch verantwoord wegwerpmateriaal of brengen we servies mee. Afval en afwas nemen we uiteraard zelf weer terug mee.

Welk soort ijs maken jullie en waarom is het ambachtelijk?

Het lekkerste. :-) Smaak is natuurlijk iets heel persoonlijk en niet altijd makkelijk te omschrijven. We houden van pure en intense smaken. Daarom gebruiken we veel vers fruit, Callebaut kwaliteitschocolade en 100% zuivere notenpasta's.


Het vet- en suikergehalte houden we dan weer eerder beperkt om de smaak niet te overheersen. In vergelijking met commerciële merken bevat ons ijs veel minder lucht, met een hogere dichtheid vergelijkbaar met Italiaanse gelato.


Al onze ijssoorten wordt bereid op basis van een warme bereiding, waarbij de ingrediënten samen gepasteuriseerd worden en daarna snel afgekoeld. Hierdoor krijgen ze ook het etiket ambachtelijk. Hoewel dit meer tijd vraagt dan gebruik te maken van koude melk en basispoeders, geloven we ook dat de kwaliteti hierdoor beter is.

Wat zit er in wel en niet in jullie ijs?

We kiezen in de eerste plaats voor basisproducten van goede kwaliteit: melk, room, suiker. Als smaakmakers wanneer mogelijk vers fruit en 100% notenpasta's zonder kleurstoffen of smaakversterkers.


Er is altijd veel te doen rond poeders in ijs. We kiezen bewust voor natuurlijke hulpstoffen die nodig zijn voor kwalitatief ijs. Zo zorgen bindmiddelen zoals johannesbroodpitmeel voor een mooi homogeen ijs. Door het gebruik van melkpoeder krijg je een voller ijs en verschillende soorten suikers zijn dan weer nodig voor een betere schepbaarheid.


Bepaalde producten gebruiken we dan weer niet, hoewel ze ook in veel andere voedingsmiddelen zitten. Voor ons horen ze namelijk niet thuis in ambachtelijk ijs. Het gaan dan bijvoorbeeld om bewaarmiddelen in kant-en-klare smaakpasta's voor ijs.


We kiezen om nooit gebruik te maken van synthetische kleurstoffen, maar ook natuurlijke vermijden we liever. Ons ijs heeft dan ook de kleur van de echte ingrediënten. Zo is ons bananenijs wit en niet onnatuurlijk geel.

Met welke voedingsvoorkeuren kan rekening gehouden worden?

Aangezien we al onze producten zelf maken, zijn we perfect op de hoogte van de mogelijke aanwezigheid van alle belangrijke allergenen, zoals lactose, gluten, soja, noten en pinda's. We kunnen deze dan vermijden in de verschillende smaken, zodat ook het feestvarken echt van zijn of haar feest kan genieten.


Vegan is ook een mogelijkheid. Dit hoeft niet beperkt te blijven tot sorbet alleen. Dan wordt gebruik gemaakt van plantaardige melk, room en bindmiddelen. Afhankelijk van de ijssmaak kan bijvoorbeeld voor producten op basis van voor soja, rijst of kokosnoot gekozen worden.

Doen jullie ook formules waarbij deelnemers hun eigen ijsje of wafel betalen?

Ben je organisator van een festival, optreden, opendeurdag of jaarmarkt? Zou je graag hebben dat wij daarbij aanwezig zijn? Dat kan. Stuur ons dan een bericht met de details over de activiteit, het aantal verwachte toeschouwers en de voorwaarden.

Binnen welke regio komen jullie ter plaatse?

We hebben geen maximum aantal kilometer. In de vaste kostprijs is de verplaatsing tot 20 kilometer rond Opwijk voorzien. Bij verdere afstanden maken we een offerte op maat om rekening te houden met de extra kosten voor verplaatsing en tijd.

scheptoog ijskar.jpg
bottom of page