• Volledig ambachtelijk bereid
  • Originele oldtimer Renault Estafette
  • Transparante prijzen

Wat zit er in wel en niet in jullie ijs?

We kiezen in de eerste plaats voor basisproducten van goede kwaliteit: melk, room, suiker. Als smaakmakers wanneer mogelijk vers fruit en 100% notenpasta's zonder kleurstoffen of smaakversterkers.

 

Er is altijd veel te doen rond poeders in ijs. We kiezen bewust voor natuurlijke hulpstoffen die nodig zijn voor kwalitatief ijs. Zo zorgen bindmiddelen zoals johannesbroodpitmeel voor een mooi homogeen ijs. Door het gebruik van melkpoeder krijg je een voller ijs en verschillende soorten suikers zijn dan weer nodig voor een betere schepbaarheid.

 

Bepaalde producten gebruiken we dan weer niet, hoewel ze ook in veel andere voedingsmiddelen zitten. Voor ons horen ze namelijk niet thuis in ambachtelijk ijs. Het gaan dan bijvoorbeeld om bewaarmiddelen in kant-en-klare smaakpasta's voor ijs.

 

We kiezen om nooit gebruik te maken van synthetische kleurstoffen, maar ook natuurlijke vermijden we liever. Ons ijs heeft dan ook de kleur van de echte ingrediënten. Zo is ons bananenijs wit en niet onnatuurlijk geel.


«