top of page
  • Foto van schrijverIce Ice Baby

6 redenen om een ijskar of wafelkraam aan huis te laten komen

Bijgewerkt op: 2 apr. 2021

Organiseer je binnenkort een feest bij jou thuis of op een andere locatie, overweeg dan zeker eens om een ijskar of wafelkraam ter plaatse te laten komen.

Lees hier de belangrijkste redenen waarom dit in veel gevallen een originele en betaalbare oplossing is voor heel wat mogelijke feestgelegenheden. Van communie- of lentefeest, babyborrel, doop, jubileum, verjaardag tot zelf huwelijk.1. Veel gelegenheden


Er zijn heel wat verschillende gelegenheden waarbij je voor een ijskar of wafelkraam kan kiezen. Een klassieker is natuurlijk het communie- of lentefeest. In plaats van een traditionele feestzaal met uitgebreide menu aan tafel, wordt meer en meer gekozen voor een feest thuis of in een gehuurde (parochie)zaal. Een cateraar laten komen of zelf koken is dan een mogelijkheid. Hoeft het niet zo uitgebreid, is een ijswagen of wafelkraam een perfecte oplossing. Een verjaardag of jubileum wordt dikwijls ofwel thuis met taart gevierd, ofwel op restaurant. Ook hierbij kan het een origineel idee zijn om een wagen met ijs of wafels te voorzien. Wanneer niet alle gasten tegelijk langskomen maar bijvoorbeeld gespreid over de namiddag, is het wel belangrijk goede afspraken te maken hoe lang de wagen ter plaatse blijft. Ook voor trouwfeesten is er dikwijls de mogelijkheid om een dessert niet via de cateraar te nemen maar zelf te voorzien, als je niet voor de klassieke taart of dessertbuffet wil gaan. Een bruiloft volledig met foodtrucks is natuurlijk ook mogelijk, waarbij drank, hoofdgerecht en dessert door verschillende wagens wordt voorzien.

2. Originele uitstraling


Een foodtruck gaat over meer dan het eten. Ook de uitstraling en de sfeer die deze brengt op je feest is even belangrijk. Dit is zeker zo als je voor een speciaal type wagen kiest en niet voor een standaard bestelwagen. Er is tegenwoordig veel keuze. Oldtimers zijn populair, zoals de Renault Estafette die wij gebruiken. Sommige wafels hebben meer de Amerikaanse foodtruck stijl, zoals de Chevrolet Stepvan. Voor ijs kan het soms met minder ruimte en is ook de Piaggio Ape driewieler een grappig alternatief.3. Betaalbaar


In vergelijking met een feest in een restaurant of een foodtruck met een volwaardige maaltijd, kan een ijswagen of wafelkraam een betaalbaar alternatief zijn. Op heel wat websites zal je terugvinden dat je voor een volwaardige foodtruck minstens op € 1.000 moet rekenen, ongeacht het aantal gasten. Dit in verband met de voorbereidingen, de opstartkost en de personeelskost. Bij een ijswagen of wafelkraam kan dit gelukkig goedkoper. Alles is natuurlijk afhankelijk van je wensen, maar hou toch minstens rekening met een startbedrag van € 300 voor 50 personen. Sommige ijswagens rekenen geen vaste kost maar enkel de consumpties aan. Dit kan de goedkoopste oplossing zijn, zeker als de wagen toch al in jouw gemeente rondrijdt. Hou er wel rekening mee dat het dan om een standaard bestelwagen zal gaan en geen feestelijk versierde foodtruck. Ook zal deze niet gedurende een bepaalde tijd ter plaatse blijven, maar onmiddellijk vertrekken na het bedienen en afrekenen.

4. Kan op veel plaatsen


Een ijswagen of wafelkraam kan in de tuin of op de oprit geparkeerd worden, maar bijvoorbeeld ook bij een gehuurde zaal als je zelf voor catering zorgt. Check op voorhand hoeveel plaats nodig is voor de doorgang (breedte van de wagen) en om de wagen te zetten. Meestal is de enige vereiste een gewone huishoudelijke elektriciteitsaansluiting van 230V en 16A. Hou er rekening mee dat professionele wafelijzers veel stroom vragen, en dat er bij meerdere toestellen mogelijk ook meerdere aansluitingen op aparte zekeringen nodig zijn. Verlengkabels worden gewoonlijk door de wagen zelf meegebracht. Watertoevoer of -afvoer is meestal niet nodig. Hou er rekening mee dat er niet zomaar vanop de openbare weg mag bediend worden. Organiseer je een feest in een zaal waar je ook het eten en/of drank afneemt, vraag dan goed na of je zelf een wagen voor dessert mag regelen en wat de voorwaarden zijn.

5. Lekker en vers


Het is uiteraard zonde om een ijswagen te laten langskomen, om dan uiteindelijk hetzelfde ijs als uit de supermarkt te eten. Of een wafelkraam met voorgebakken wafels. Kies daarom zeker voor een foodtruck die zijn producten zelf en vers maakt. Je zal merken dat je gasten ook het verschil proeven.6. Kan ook als last-minute oplossing


Als je een feest in een zaal wil plannen, moet je er soms snel bij zijn. In de zomer worden al boekingen vastgelegd voor communiefeesten in de volgende lente. Om nog maar te zwijgen van 2 jaar vooruit te plannen voor een trouwfeest. Uiteraard kunnen bij een ijskar of wafelkraam de populairste datums ook al snel bezet zijn. Zeker in het voorjaar in de verlengde weekends rond de communieperiode. Toch is het soms ook nog mogelijk om 1 of 2 weken vooraf iets vast te leggen. In de meeste gevallen volstaat een kort mailtje of telefoontje, om snel een antwoord te krijgen of een bepaalde dag nog mogelijk is.

Conclusie


Voor een ijskar of een wafelkraam aan huis kiezen -of op eender welke andere locatie je je mag gebruiken- is een originele en betaalbare manier om je gasten te verrassen. In heel wat gevallen kan alles zowel ruim op voorhand als last-minute geregeld worden. Ontbreken er volgens jou nog redenen waarom een ijskar of wafelkraam een goed idee is? Voor welke gelegenheid zou jij hier gebruik van maken?

Over Ice Ice Baby


Ice Ice Baby is beschikbaar met ambachtelijk ijs en verse wafels op alle soorten familie- en andere feesten. Een huwelijk, babyborrel, verjaardag, communie of lentefeest: alles is mogelijk. Ook bij events van bedrijven en verenigingen komen we graag langs. We hebben verschillende formules voor ambachtelijk ijs en verse wafels. Deze serveren we vanuit een oldtimer Renault Estafette uit 1972.

433 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Melanie Hoogvliet
Melanie Hoogvliet
Apr 06, 2021

Een ijs of wafelkraam lijkt me super leuk als ik ooit zou gaan trouwen :) ik vind dat altijd zo gezellig staan,

Like
bottom of page